fbpx
BestellingenOnderwerpenVliegtuigen

Boeing bereikt verkoopdoelen 2015

Boeing moet nog 180 vliegtuigen verkopen om het doel voor dit jaar te halen. Donderdag heeft de fabrikant nog een order ontvangen van 1,1 miljard dollar, waarmee de doelstelling bijna bereikt wordt. Het aantal verkochte toestellen zal ongeveer gelijk zijn aan de geplande 755-760, zo bevestigde Boeing.

Concurrent Airbus maakte deze week bekend dat het 1007 orders heeft ontvangen, terwijl Boeing op dat moment nog 575 vliegtuigen had verkocht. Het is daarmee zo goed als zeker dat Airbus de strijd dit jaar heeft gewonnen wat betreft het aantal orders. De laatste order van Boeing bestond uit tien 737’s voor Turkish Airlines en een 767 voor FedEx. Vier 737 orders werden geannuleerd.

De annulering betreft 737’s van het type New Generation, die opgevolgd gaat worden door de 737 Max over een aantal jaar. Er wordt door maatschappijen vaak afgezien van de order om later te kiezen voor de 737 Max. Dit is dit jaar vaker de oorzaak geweest van annuleringen van de 737’s.

De eerste 737 Max werd deze week opgeleverd in de fabriek in Renton in Washington. De eerste vlucht van dit toestel staat gepland voor 2017.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button