AKCDIncidentenNieuwsNL nieuwsOnderwerp

AKCD biedt afwisselend programma

De negende editie van de Aviation Knowledge & Career Day bood een afwisselend en hoogstaand programma. Veel deelnemers hebben afgelopen zaterdag de weg naar de Hogeschool van Amsterdam weten te vinden, tot uit Slowakije aan toe. Een fotoverslag is op deze pagina te vinden.Pieter Voeten, initiatiefnemer, zegt over deze editie: “Een 9e editie die met de twee opening key notes een droomstart had, gevolgd door een inspirerend en veelomvattend hoofdprogramma. Door de eindpresentaties van de NLF-prijswinnaars sloot de cirkel mooi: professionals en jong aanstormend talent dat passie, ideeën en kennis met elkaar wil delen. Een fantastisch resultaat van een jaar intensieve voorbereiding.”

Zes pilaren

De AKCD is opgebouwd uit 6 pilaren: vliegtuigbouwers, flight operations, ATC, Maintenance Engines & Avionics, CRM/Human Factors en Defensie. Vanuit deze 6 pilaren is er een programma opgebouwd van 23 lezingen en workshops door 28 sprekers. Hieronder een aantal highlights:

Defensie
De KLu is dit jaar weer in groten getale aanwezig geweest. Er waren drie presentaties van vliegers van de luchtmacht en een Key-Note van Cdre Onno Eichelsteim. Over the Horizon is het motto dat de KLu dit jaar prominent heeft gebracht. Naast de presentaties heeft de KLu zich ook gepresenteerd als toekomstige werkgever en als afstudeerplek.

AKCD2015_KLu_Eichelsheim_2

Schiphol
Schiphol wil in 2018 de meest digitale airport ter wereld zijn. Hoe dat eruit moet zien schetste CIO Albert van Veen in zijn keynote-speech, met meer gebruik van open data en meer digitalisering. Er gaat digitaal al veel goed, maar er kan ook nog heel veel beter. Om beter te worden, moet er meer out of the box gedacht worden. “De beste willen zijn vergt lef, dat schieten we nu nog teveel af.”

KLM
KLM was vertegenwoordigd door Rob Duivis van Engine & Maintenance. Hij behandelde de introductie van de nieuwe GEnx motoren. Het nieuwe type binnen Engine Services: wat zijn de belangrijkste kenmerken van dit nieuwe type motor en Wat betekent deze introductie voor de organisatie? Duivis ging in op onder andere de trainingen, autorisaties, tooling & equipment en de inrichting van de organisatie.

Boeing
Boeing is dit jaar voor de 9e keer aanwezig. Vanaf de eerste editie dus een vast element. Dit jaar gaf sales director international Maarten Kluit een update over het B787 programma. Kluit legde de vele voordelen uit voor de klanten. Voor het eerst is er een toestel waarmee de afstanden van de grote wide-body’s gevlogen kan worden met minder mensen en tegen lagere prijzen.

AKCD2015_Boeing_1

Netherlands Aircraft Company
Niet alleen het grote Boeing was aanwezig op de AKCD ook het kleine Netherlands Aircraft Company (Rekkof) was vertegenwoordigd. Den Hertog en Jesse gaven een update over het F130-programma.

Prijswinnaars Nederlands Luchtvaart Fonds
Voor de tweede keer dit jaar was er een een slot waarin de drie winnaars van het NLF een presentatie verzorgden. Een zeer waardevolle toevoeging waar de toekomst van de luchtvaart aan bod komt.

Editie 2016
Geert Boosten van de HvA kondigde tot slot editie 2016 aan. Dit zal het tweede lustrum van de AKCD worden, waarbij mogelijk wat nieuwe accenten zullen komen. De tiende AKCD wordt gehouden op 10 december 2016.

Alles over AKCD

AKCD_2015_poster_landscape_klein
UpintheSky.nl is mediapartner van de AKCD 2015. Alle berichtgeving over de AKCD 2015 vindt u in ons dossier.

Tags

Gerelateerde artikelen

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.