fbpx
AirlinesOnderwerpen

Cathay rechtstreeks met A350 naar Gatwick

Cathay Pacific gaat volgend jaar de verbinding van de thuishaven Hong Kong naar Londen opvoeren. De luchthaven Gatwick is gekozen voor de uitbreiding.

Cathay zet de nieuwe A350-900 in naar de Engelse hoofdstad. In eerste instantie zal vier keer per week worden gevlogen. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag vertrekt vlucht CX349 om 00:55 uur en komt aan om 07:10 uur. De terugvlucht vertrekt om 12:35 uur en komt aan om 07:25 uur.

Het is de enige directe verbinding van Gatwick naar Hong Kong. Daarnaast vliegt Cathay vijf keer per dag naar Heathrow. Met de in totaal 39 vluchten per week is Cathay de grootste operator op de route Londen-Hong Kong.

Aan boord van de A350-900 bevinden zich 38 business class stoelen, 28 premium economy en 214 economy. In alle klassen zullen er vernieuwde stoelen zijn. Cathay heeft 22 A350-900’s in bestelling en 26 van de -1000 variant. Het eerste toestel staat in de planning om in februari geleverd te worden.

Cathay: “Cathay Pacific has been flying between London and Hong Kong for 35 years and our commitment to the UK market remains strong. We are delighted to launch a non-stop service from Gatwick to Hong Kong, using our new state-of-the-art A350 aircraft, which will help meet increasing demand for both business and leisure travel between the Asia Pacific region and the UK.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button