fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Houston we’ve got a Space Shuttle

Voor het eerst is het mogelijk de Space Shuttle op een B747 van binnen te bekijken.

Het Space Center Houston heeft de eerste NASA Shuttle Carrier Aircraft (SCA), een omgebouwde B747, staan met daarop een Space Shuttle. Beide zijn te bezichtigen.

De Space Shuttle is een replica, genaamd de Independence. Het museum heeft een tentoonstelling over alles wat het shuttle program bereikt heeft. Bezoekers kunnen aan boord gaan van de SCA die 223 keer een spaceshuttle vervoerd heeft. De lower fuselage van NASA 905 is opengesteld voor bezoekers, die ook onder het toestel door kunnen lopen. De 747 met Shuttle is in totaal acht verdiepingen hoog.

Via een lift of de trap kan een bezoek worden gebracht aan de Space Shuttle. De cockpit kan bekeken worden. Daarnaast zijn ook het mid-deck en de cargo-ruimte te bezoeken. Er zijn zeven ruimtes te bezoeken waar ook een deel van de tentoonstelling te zien is. Voor een bezoek aan de Shuttle is een extra (gratis) reservering nodig vanwege de beperkte ruimte.

De tentoonstelling gaat 23 januari van start. Begin januari zal het reserveringssysteem online zijn. Tickets kosten $25.

Independence-Space-Shuttle_Museum_Houston2

Independence-Space-Shuttle_Museum_Houston

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button