fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Column Goof Bakker: In de reclame

Als reclamemannetje ben ik natuurlijk dubbel gefascineerd door airline-advertenties. Met name de slogans. Er zijn rare bij!

Aloha Airlines. Experience Waitlessness. Een doordenkertje. Ook een hele merkwaardige: American Airlines: rest, keep warm and drink liquids. Een soort advies van de dokter. Raarrrrr! Weet niet of ze ‘m nog voeren.

SA had ooit een hele bizarre. We make the difference. South African Airways. Weet niet hoe het met u is, maar ik heb onmiddellijk associaties met Apartheid. Onbegrijpelijk dat die ooit langs de tafel van de CEO is gekomen.

De KLM doet het al jaren erg braaf met The reliable airline. Maar de leukste Nederlandse slogan is met gemak: ‘Wat doet u hier nog?’ Die heeft Transavia een tijdje gebruikt. Die wint het zelfs van de Amerikaanse.

Een topper in airlineadvertising vind ik wel die van Lufthansa, de man met de berenmuts. My God, England is so cheap these days. Kan er om blijven lachen. Uitgerekend uit het meest reclame-conservatieve land ter wereld!

reclame_lufthansa

 

fly-me
In de vorige eeuw werd er veel geadverteerd met aantrekkelijke stewardessen. I’m Cheryl. Fly me. Nu ondenkbaar. Laat staan de flight attendant die je aankijkt met van die come-to-bed-eyes. En dan het bizarre bijschrift: Think of her as your mother.

thinkofher

Kan niet meer. Er is een stilzwijgend beleid om de dames in werkelijkheid niet àl te lekker te laten wezen. Er zijn al genoeg ordeproblemen aan boord. Hoewel? Misschien is het weer eens tijd voor dit soort dingen. Tongue in cheek, omdat je aan boord toch koffie krijgt van zo’n chagrijnige drietonner. Kom op, marketeers: wie durft het aan?

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button