Opmerkelijk

Super-zweefvliegtuig: 600+ km/u

Het meest extreme zweefvliegtuig ter wereld moet een record van de SR-71 Blackbird gaan breken.

In juli 2016 is het de bedoeling dat de Perlan Mission II naar hoogtes van 90.000 voet (27,4 kilometer) gaat. Op de rand van de ruimte dus.

Het toestel biedt plaats aan twee personen, heeft en drukcabine en een spanwijdte van 26,6 meter. Daarmee zal in 2016 een tweekoppige bemanning boven Argentinië proberen naar 90.000 ft (27,4 km) te klimmen. Op die hoogte wordt een snelheid voorzien van 650 km/u. Om te kunnen overleven bevindt de bemanning zich in een drukcabine en ademt pure zuurstof in.

In mei 2019 moet de stratosfeer worden verkend op een hoogte van 100.000 voet. Hiervoor zijn andere vleugels nodig. Met Perlan kan zonder vervuiling (er zit immers geen motor in) de ozon-laag en klimaatverandering wordt bestudeerd. Ook wordt vliegen op grote hoogte onderzocht en zelf een eerste studie gedaan naar vliegen op en rond Mars.

Het project wordt gesteund door Airbus, United Technologies, Weather Extreme Ltd en BRS Aerospace.

Lees over de tijdelijke basis op Piloot en Vliegtuig

Perlan_zweef_Airbus_vlucht

Perlan_zweef_Airbus_vleugel

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close