fbpx
Opmerkelijk

Super-zweefvliegtuig: 600+ km/u

Het meest extreme zweefvliegtuig ter wereld moet een record van de SR-71 Blackbird gaan breken.

In juli 2016 is het de bedoeling dat de Perlan Mission II naar hoogtes van 90.000 voet (27,4 kilometer) gaat. Op de rand van de ruimte dus.

Het toestel biedt plaats aan twee personen, heeft en drukcabine en een spanwijdte van 26,6 meter. Daarmee zal in 2016 een tweekoppige bemanning boven Argentinië proberen naar 90.000 ft (27,4 km) te klimmen. Op die hoogte wordt een snelheid voorzien van 650 km/u. Om te kunnen overleven bevindt de bemanning zich in een drukcabine en ademt pure zuurstof in.

In mei 2019 moet de stratosfeer worden verkend op een hoogte van 100.000 voet. Hiervoor zijn andere vleugels nodig. Met Perlan kan zonder vervuiling (er zit immers geen motor in) de ozon-laag en klimaatverandering wordt bestudeerd. Ook wordt vliegen op grote hoogte onderzocht en zelf een eerste studie gedaan naar vliegen op en rond Mars.

Het project wordt gesteund door Airbus, United Technologies, Weather Extreme Ltd en BRS Aerospace.

Lees over de tijdelijke basis op Piloot en Vliegtuig

Perlan_zweef_Airbus_vlucht

Perlan_zweef_Airbus_vleugel

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button