fbpx
AirlinesFinancieelKLMNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Rechtbank: KLM piloot mag niet langer doorwerken

Piloten van de KLM moeten na hun 58e jaar met pensioen. De rechtbank van Haarlem heeft dat geoordeeld in een kort geding aangespannen door een piloot.  Dit meldt de Telegraaf

De piloot is sinds begin december met pensioen, maar wilde graag doorvliegen. De rechter wees dat verzoek af. De pensioenleeftijd bij KLM lag eerst op 56, maar is opgeschroefd naar 58. VNV-president Steven Verhagen is in de Telegraaf niet rouwig om de uitspraak van de rechter. Volgens hem zou het voor KLM onbetaalbaar zijn als de pensioenleeftijd naar 65 zou gaan.

Bij buitenlandse maatschappijen kunnen piloten wel langer doorwerken. Bij Japanse carriers ligt de pensioengerechtigde leeftijd voor vliegers bijvoorbeeld op dit moment op 65, maar er zijn plannen om die grens op te rekken naar 68.

 

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button