fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Piloten fel tegen overdracht belangen Transavia

De Nederlandse en Franse pilotenvakbonden zijn tegen de overdracht van de zeggenschap binnen Transavia. Dit schrijven zij volgens De Telegraaf in een brief aan Alexandre de Juniac, bestuursvoorzitter van Air France – KLM.

Air France – KLM wil het Nederlandse deel van Transavia weghalen bij KLM en onderbrengen in het nieuwe Transavia Company. Ook Transavia France moet in deze aparte maatschappij worden ondergebracht. De eerste stap zou het overhevelen van veertig procent van de Nederlandse aandelen zijn. Op dit moment bezit KLM nog honderd procent van de aandelen.

De VNV en SNPL willen dat De Juniac stopt met de verplaatsing van het belang. “U kunt zich beter richten op het verlagen van Franse haventarieven, eerlijke concurrentie en het bezuinigingsplan van Air France-KLM”, schrijven ze in de brief.

De ‘oorlog’ om Transavia zou voor onrust bij het personeel zorgen. In de brief schrijven beide vakbonden dat ze via een sociaal overleg niets over de plannen gehoord hebben. De onrust leidde vorig jaar tot een lange staking van Franse piloten. Dit kostte het moederbedrijf vele miljoenen euro’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button