AirlinesOnderwerp

Ryanair beschuldigd van belastingfraude

Ryanair wordt onder de loep genomen na beschuldigd te zijn van het gebruik maken van een brievenbusfirma om de belasting te ontduiken. Een brievenbusfirma is een firma met alleen één postadres om buiten de controle van de overheid te blijven. Dit meldt Daily Mail.

Duitse onderzoeker zijn begonnen met onderzoek naar Brookfield Aviation International. Brookfield is Brits een bedrijf dat wereldwijd piloten, ingenieurs en ‘human resource solutions’ levert. Het bedrijf levert piloten aan onder andere Ryanair.

Onderzoekers beweren dat Brookfield belasting ontduikt door het inhouden van loonbelasting en sociale verzekeringen voor het Duitse vliegend personeel. De rechter in Duitsland omschrijft de zaak een bijzonder ernstig geval van belastingfraude.

Ryanair meent dat Brookfield geen brievenbusfirma is die onder de controle is van de luchtvaartmaatschappij die gesteund wordt door Duitse autoriteiten. Ryanair voegde hier aan toe dat dit zou inhouden dat alle aannemers, inclusief Brookfield, zich volledig zouden moeten toegeven aan de nationale regelgeving en instanties.

De luchtvaartmaatschappij meldt dat Brookfield verwacht dat het onderzoek “naar tevredenheid wordt opgelost in een niet te verre toekomst.” Brookfield heeft geen verder commentaar geleverd.

Tags

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button