fbpx
OnderwerpenVliegvelden

VS en Cuba dicht bij akkoord vliegverkeer

De Verenigde Staten en Cuba zijn dicht bij een akkoord om de directe lijnvluchten tussen de gebieden te herstellen. ”We hebben goede vooruitgang gemaakt,” zei de Amerikaanse diplomaat Jeffrey DeLaurentis  tijdens een persconferentie. Dat meldt PBS.

”We hebben concrete doelstellingen voor de burgerluchtvaart, rechtstreekse vervoer van post, milieu, wijzigingen in de regelgeving en de drugsbestrijding besproken,” zegt DeLaurentis.

Momenteel moeten Amerikaanse en Cubaanse reizigers gebruik maken van chartervluchten. Die zijn moeilijk om te boeken, gaan zelden gepaard met een online portaal en reizigers worden vaak gedwongen om documenten en betalingsgegevens heen en weer te mailen. Soms moeten de passagiers vier uur van te voren aanwezig zijn op het vliegveld en er gelden striktere bagageregels dan voor andere vluchten.

Zelfs als het akkoord bereikt is over het vliegverkeer, blijft het lastig voor Amerikanen om Cuba te bezoeken vanwege het handelsembargo van de VS uit 1962. Amerikaanse toeristen mogen in Cuba geen geld uitgeven, omdat ze volgens de Amerikaanse regering daarmee een communistisch regime steunen.

Een jaar geleden kondigden Presidenten Barack Obama en Raul Castro het einde van hun 52-jarige vijandschap aan.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button