fbpx
InnovatieOnderwerpen

Cathay Pacific test drones die fouten in vliegtuigen kunnen opsporen

Cathay Pacific voert testen uit met drones die fouten in een vliegtuig kunnen opsporen.

Het foutdetectieprogramma met drones wordt in samenwerking met het grondpersoneel ontwikkeld. Zij maken foto’s van fouten van een vliegtuig voor de ingenieurs. Momenteel maakt het programma gebruik van tablets, maar wordt nu getest om met drones uit te voeren.

”Onze ingenieurs testen nu de tablets. Zodra we weten dat dat werkt bouwen we de algoritmes voor de drone,” zegt Bidyut Dumra, directeur van het innovatiecentrum.

De maatschappij is in 2013 begonnen met een innovatiecentrum en voert sindsdien testen uit voor nieuwe technologieën voor personeel en reizigers. Sindsdien heeft zij onder andere smartphone apps ontwikkelt om de luchtvracht beter te organiseren en apps gemaakt met digitale vluchtkaarten en informatie voor bemanningsleden.

Ook easyJet is bezig met het experimenteren met drones. In 2014 kondigde deze maatschappij aan dat het van plan is drones in te zetten om vliegtuigen te inspecteren op schade na blikseminslag. In juni liet easyJet weten dat de tests succesvol waren en dat de inspectietijd wordt terug gebracht van een volle dag naar een paar uur. In 2016 neemt de maatschappij de drones in gebruik.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button