fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Toch nieuwe Embraers en Boeings voor Delta

Delta Airlines bestelt toch nieuwe toestellen bij Boeing en Embraer. Dit melden diverse media, waaronder ATW Online.

De maatschappij annuleerde in juli een order voor twintig Boeings en veertig Embraers. Dit gebeurde omdat de piloten van de maatschappij niet instemden met een nieuwe CAO. Daarin was ruimte opgenomen voor nieuwe E190’s en B737-900’s. Diezelfde types zijn nu toch besteld.

Een woordvoerder van Delta stelt tegenover ATW Online dat de order bij Embraer geplaatst wordt “onder het oude contract met de piloten”. De order die in juli geannuleerd is, maakte deel uit van de nieuwe CAO. Een nieuwe overeenkomst met pilotenvakbond ALPA (Air Line Pilots Association) is nog niet bereikt.

De Embraers worden uitgevoerd in een 2-2 opstelling in economy en een 1-2 opstelling in businessclass. De toestellen moeten begin 2017 geleverd worden. Naast Embraers bestelt de carrier ook twintig nieuwe B737-900ER’s bij Boeing. In totaal krijgt Delta 120 737-900ER’s, in het orderboek van de bouwer staan inclusief de nieuwe order, nog 71 toestellen open.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button