AirlinesFinancieelKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Topman Air France – KLM denkt aan referendum over bezuinigingsplannen

Alexandre de Juniac, topman van Air France – KLM, zou overwegen om zijn medewerkers in een referendum te laten stemmen over de bezuinigingsplannen binnen het concern. Dit meldt de Franse krant Le Figaro donderdag.

De Franse vakbonden liggen al lange tijd dwars rond bezuinigingsplannen die het concern er weer bovenop moeten helpen. Sommige bonden weigeren aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Om toch duidelijkheid te krijgen wil De Juniac nu via een soort referendum de medewerkers rechtstreeks hun stem laten uitbrengen.

In oktober presenteerde Air France een grootscheeps bezuinigingsplan, waarbij vijf procent van het personeel moet vertrekken en een aantal routes geschrapt wordt. Dat is volgens de maatschappij nodig om weer gezond te worden. De Franse bonden lijken tegen iedere vorm van bezuinigingen, die gehaald moeten worden voor het ‘perform 2020′-plan. Bij KLM zijn met alle werknemersbonden al versoberde CAO’s afgesloten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close