fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

AeroMéxico vanaf 29 mei naar Amsterdam

Aeromexico vliegt vanaf 29 mei naar Amsterdam. De Mexicaanse flagcarrier komt drie keer per week met een 787 vanuit Mexico-Stad. Dit meldt de Mexicaanse luchtvaartwebsite enelaire.mx.

Anko van der Werff, financieel directeur bij AeroMéxico is trots op de nieuwe bestemming. “Nederland is de op vier na grootste handelspartner in de Europese Unie. Jaarlijks vliegen 200.000 mensen op en neer tussen Mexico en Amsterdam. In Mexico kunnen we reizigers vanuit Nederland goede overstapmogelijkheden bieden”, stelt hij. Eén van de redenen voor de nieuwe route is volgens enelaire.mx dat Schiphol de thuisbasis van KLM is. Zowel AeroMéxico als KLM zijn lid van de Skyteam-alliantie.

Vlucht AM025 vertrekt om 23:58 uur lokale tijd vanuit Mexico en landt om 18:00 uur op Schiphol. De terugvlucht, met vluchtnummer AM026 vertrekt om 22:35 uur weer vanaf Schiphol en landt om 04:10 uur in Mexico-Stad. Het tijdsverschil tussen beide plaatsen bedraagt zeven uur, de vluchtduur is ongeveer elf uur.

De 787-8 die ingezet wordt biedt plaats aan 242 personen. De vluchten vanuit Mexico worden aangeboden op woensdag, vrijdag en zondag. Op dit moment biedt KLM al dagelijks vluchten aan van en naar de Zuid-Amerikaanse miljoenenstad. Daarbij wordt een 747-400combi ingezet, waar maximaal 268 passagiers mee kunnen. Met de komst van AeroMéxico komen er per week 729 stoelen bij, in totaal zijn er dan 2605 stoelen beschikbaar tussen beide steden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button