MilitairNieuwsOnderwerp

Aankoop nieuwe Air Force One uitgesteld

De bestelling voor de eerste B747-8 die dienst moet gaan doen als Air Force One is ruim een jaar uitgesteld.

Het Department of Defense wilde komend jaar de eerste B747 aankopen en had daarvoor $102,6 miljoen gereserveerd. In het congres is echter het besluit teruggefloten. Er is maximaal $82,4 miljoen beschikbaar voor het eerste toestel. Omdat de aankoop nu niet mogelijk wordt de koop uitgesteld naar 2017.

De Obama regering wilde het eerste toestel in 2016 bestellen en een tweede in 2020. De B747-8 is het enige toestel dat aan de eisen van defensie voldoet. De nieuwe Air Force One toestellen krijgen verschillende aanpassingen die andere klanten niet kunnen bestellen zoals een tweede APU, militaire avionics, verdedigingssystemen en een “autonomous enplaning and deplaning” systeem.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close