fbpx
AirlinesOnderwerpen

VS en Cuba sluiten deal voor 110 vluchten per dag

De Verenigde Staten en Cuba hebben een deal gesloten om 110 reguliere vluchten per dag toe te staan tussen het eiland en Amerika. Het aantal Amerikaanse toeristen in Cuba kan hiermee met honderdduizenden per jaar groeien volgens ambtenaren afgelopen donderdag.

De deal werd woensdag gesloten na drie dagen vergaderen in Washington en biedt volgens de State Department Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid te onderhandelen met de overheid van Cuba over twintig routes per dag naar Havana en tien naar de andere belangrijke Cubaanse luchthavens. Het is een grote ontwikkeling sinds de twee landen de banden vorig jaar aanhaalden.

Het lijkt erop dat de regering van Cuba geleidelijk meer vluchten zal toestaan zodat de toename in capaciteit beter kan worden afgehandeld. American Airlines, Delta Air Lines, JetBlue Airways, Southwest Airlines en United Airlines hebben allemaal interesse getoond en gaan met het Amerikaanse ministerie voor Transport overleggen om de vluchten in te plannen.

American Airlines vliegt van alle Amerikaanse maatschappijen het langst naar Cuba. Sinds 1991 voert het vluchten uit en vandaag de dag worden wekelijks 23 vluchten uitgevoerd door de maatschappij.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button