fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Condor kijkt naar samenwerking Eurowings

Moederbedrijf Thomas Cook overweegt te gaan samenwerken met Lufthansadochter Eurowings. Dat meldt online magazine Skift.

De CEO van Condor zegt tegen Skift dat ze de ontwikkelingen bij Eurowings scherp in de gaten houden. “If there’s an interesting model for a partnership, we’d be open to that.”

Eerder zei de CEO van Lufthansa dat hij voor Eurowings mogelijkheden ziet om samen te werken en consolidatie te zoeken in de Europese luchtvaartmarkt. Tot nu toe zijn er geen gesprekken tussen de twee geweest.

Er is veel overlap in routes, vooral in die naar het Caribisch gebied. Eurowings volgt een agressieve groeistrategie op routes die ook door Condor gevlogen worden.

Vierde route naar Cuba
Vrijdag heeft Condor de vierde route naar Cuba gelanceerd. Naast Havana, Varadero en Holguin kan nu ook naar Santa Clara gevlogen worden. Santa Clara is een stad midden op Cuba die vooral bekend is van het monument en museum van Che Guevara. LOT en een aantal Canadese maatschappijen vliegen ook op de bestemming.
Condor zet een keer per week een B767-300 in op de route. Vertrek is op vrijdag. De terugvlucht gaat via Cancun, Mexico. Tickets kosten €340 enkele reis in economy class.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button