fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Nepbom aan boord Air France B777 – Foto

Een Air France B777-300ER onderweg van Mauritius naar Parijs is uitgeweken naar Mombasa wegens een verdacht pakketje, zo meldt Air France.

De Keniase autoriteiten zeggen in een verklaring dat het verdachte pakketje daadwerkelijk een bom is, maar hebben dit enige tijd later weer ingetrokken. Franse autoriteiten zeiden eerder al dat het een dummybom is.

De nepbom is uit het vliegtuig gehaald en naar een veilige plek buiten het vliegveld gebracht. Het is meegenomen door de EOD van de marine.

Het pakket werd aangetroffen op een van de toiletten. Daarop besloten te piloten uit te wijken naar Mombasa, Kenia. Direct na de landing hebben de passagiers het vliegtuig met registratie F-GZNN met de glijbanen en een vliegtuigtrap snel kunnen verlaten. De inzittenden zijn gescreend op het vliegveld en daarna naar hotels gebracht.

De Keniase politie zegt zes mensen te ondervragen en in te zoomen op twee verdachte passagiers.

Air France stuurt een ander vliegtuig naar Mombasa om de passagiers op te halen. Volgens de autoriteiten waren er 459 passagiers en 14 bemanningsleden aan boord.

Een foto van de nepbom:

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button