fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Aruba voert automatisering grenscontrole verder op

Met het hoogseizoen in aantocht heeft Koningin Beatrix Airport op Aruba een volgende stap gezet in automatisering van de grenscontrole.

Er zijn 14 extra geautomatiseerde grenscontroles (ABC’s) poortjes geïnstalleerd. Reizigers met een e-passport kunnen met gezichtsherkenning snel door de controle heen. Ook zijn er 12 nieuwe paspoortcontrole automaten bijgekomen.

Aruba Airport kent een flinke groei in passagiersaantallen. Dit jaar wordt waarschijnlijk de 2,6 miljoen reizigers gehaald. Er zijn plannen op het vliegveld uit te breiden, maar dit gaat nog wel even duren. Om toch de groei op te vangen is het uitbreiden van de ‘Happy Flow’ nu gerealiseerd. De uitbreiding kostte $ 2,25 miljoen. Aruba Airport werkt hiervoor samen met Vison Box, Schiphol Group, KLM en de regering van Aruba.

De CEO van Aurba Airport zegt: “In past years, our high seasons have been associated with very long queues at the airport. We are confident that the implementation of the additional ABC gates, and APC kiosks, and the subsequent improvements in security and efficiency, should make for a much-improved airport experience.”

Happy_Flow_Aruba_Controle_Grens_3

Happy_Flow_Aruba_Controle_Grens_2

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button