fbpx
AirlinesOnderwerpen

Thai Airways houdt 11 Europese bestemmingen

Thai Airways heeft de rechten om op Europa te vliegen kunnen verlengen.

Het zogenaamde ‘third country operator certificate’ is per 15 december verlengd voor vluchten naar elf Europese bestemmingen. Ondanks de verlaagde status door de FAA van de Thaise luchtvaart heeft EASA besloten dat Tahi voldoende aan de veiligheidseisen voldoet om te blijven vliegen. In de VS is het zo dat Thaise maatschappijen niet uit mogen breiden maar wel mogen blijven vliegen.

EASA deed de check op 12 en 13 november. De president van Thai zegt in de Bangkok Post dat Thai nog altijd aan de hoge standaarden van veiligheid voldoet. Thai vliegt naar Brussel, Kopenhagen Frankfurt, Londen, Milaan, Zurich, M√ľnchen, Oslo, Parijs, Rome en Stockholm.

Er was sprake van dat Thai de vlucht naar Rome zou annuleren, maar Airlineroute meldt dat de reserveringen open zijn gegaan voor 1 februari 2016 en verder. Thai zet vier keer per week een Boeing 777-200ER in.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button