fbpx
Opmerkelijk

Trap kapot: passagiers verlaten 737 met ladder – video

Passagiers op het vliegveld van Bauchi in Nigeria moesten zaterdag op een aparte manier hun vliegtuig verlaten. De enige trap op het vliegveld was stuk, dus werd een ladder tegen hun vliegtuig gezet. Dit meldt Aero Telegraph.

Normaal gesproken landen op het lokale vliegveld vooral propellervliegtuigen, die voorzien zijn van een ingebouwde trap. De chartermaatschappij Aero Contract voerde een vlucht uit met een 737. Bij de aankomst in Bauchi kreeg de piloot te horen dat de enige trap kapot was. Terwijl op het vliegveld naar een oplossing gezocht werd, werden de 34 passagiers in het toestel onrustig, meldt Aero Telegraph. Uiteindelijk lieten zij zelf een ladder komen waarmee ze de 737-500 konden verlaten.

Voor Aero Contract krijgt het voorval mogelijk nog een staartje: de autoriteiten zijn een onderzoek gestart om te bepalen of de maatschappij wel veilig gehandeld heeft. Als dat niet het geval is, wordt de maatschappij gestraft.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button