IncidentenNieuwsOnderwerp

Bus raakt motorgondel ATR-42 in Calcutta

Een bus van Jet Airways heeft vannacht op de luchthaven van Calcutta een propellervliegtuig van Alliance Air geraakt. Bij  het incident raakte niemand gewond, meldt de Indiase nieuwswebsite NDTV.com.

De bus raakte het toestel rond 5.30 Indiase tijd (00.00 uur Nederlandse tijd). Door nog onbekende oorzaak verloor de chauffeur de macht over het stuur, waarna de bus de motorgondel onder de linkervleugel van het vliegtuig raakte.

De ATR-42 zou een binnenlandse vlucht uitvoeren naar Silchar, zo’n vijfhonderd kilometer verderop. Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht. Volgens de politie is de chauffeur mogelijk in slaap gevallen achter het stuur. Bronnen melden aan NDTV dat de chauffeur geen alcohol of drugs gebruikt zou hebben.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close