MilitairNieuwsOnderwerp

Canada sluit aanschaf F-35 toch niet uit

De Canadese minister van defensie sluit niet uit dat het land alsnog voor de F-35 kiest. Dit meldt het Canadese persbureau The Canadian Press. In oktober ontstond nog opschudding toen de nieuwe premier Justin Trudeau als eerste besluit de aanschaf van de F-35 annuleerde.

Volgens Trudeau zijn er betere alternatieven voor het Amerikaanse toestel. Een Amerikaanse senator noemde het besluit onverstandig en stom. De minister van defensie ontkent nu  niet dat de F-35 toch weer meegenomen wordt in de vergelijking waar een nieuw toestel aan moet voldoen. “We zoeken het beste toestel”, aldus Harjit Sajjan, die vragen over het eventueel uitsluiten van de F-35 ontweek. Het nieuwe toestel moet de CF-18 vervangen waar Canada nu mee vliegt. Naast Lockheed Martin zouden ook Boeing  Eurofighter, Dassault en Saab interesse hebben in een eventuele order.

Canada blijft mogelijk wel deel uitmaken van het ontwikkelprogramma van de F-35. Dat kan Canadese bedrijven ongeveer elf miljard dollar aan werk opleveren. Chris Bogdan, het hoofd van het F-35-project, kon eind oktober nog geen uitsluitsel geven over de vraag of Canada mee zou blijven doen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close