AirlinesNieuwsOnderwerp

VLM start 3 lijndiensten Friedrichshafen

Het Belgische VLM start vanaf 15 februari 2016 drie lijndiensten op vliegveld Friedrichshafen-Bodensee. Dat meldt het vliegveld vandaag.

VLM richt zich op de zakenreiziger en gaat twee keer per dag vliegen, wat inhoudt dat er een ochtend en een middag/avond vlucht komt. De bestemmingen zijn Berlijn Tegel, Dusseldorf en Hamburg. De vluchten gaan op werkdagen, Berlijn en Hamburg zullen ook op zondag worden aangevlogen.

VLM heeft een vloot van 11 Fokker 50 turboprop toestellen en gaat deze ook inzetten op Friedrichshafen. Het vliegveld werd hard geraakt toen InterSky bankroet ging in november. De luchthaven krijgt nog geld van de maatschappij. VLM neemt de routes nu over en daar is het vliegveld blij mee. De CEO: “Na het plotselinge stoppen van InterSky zijn we blij zo snel een nieuwe partner gevonden te hebben. VLM biedt een ideaal route- en tijdsschema.”

VLM ziet ook veel mogelijkheden. De CEO: “De luchthaven kon ons snel overtuigen. Na een analyse van de markt hebben we de beslissing genomen te starten op Friedrichshafen. Na een introductie periode kan ik me voorstellen dat we vluchten uit gaan breiden. Bijvoorbeeld drie keer per dag naar Berlijn of Hamburg.”

Intro Aviation kocht in 2014 CityJet/VLM van Air-France KLM. VLM werd losgeweekt uit het bedrijf en verkocht aan het toenmalige management. Vanaf dat moment was VLM weer een op zich staande airline, met de basis op Antwerpen Airport. Intro Aviation is grootaandeelhouder van InterSky.

De tickets bij VLM zijn vanaf 11 januari te boeken. Een retourtje gaat van € 159 kosten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button