NieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Levering eerste MRJ een jaar uitgesteld

Mitsubishi heeft bekend gemaakt dat het de levering van de eerste MRJ met ongeveer een jaar uitstelt.

De planning was dat ANA de eerste MRJ in het tweede kwartaal van 2017 zou ontvangen. Mitsubishi stelt dit nu uit omdat ze vinden dat het toestel meer tests nodig heeft. De $ 47 miljoen kostende MRJ maakte vorige maand de eerste testvlucht.

De 70 to 90-zitter heeft Mitsubishi 223 firm orders inmiddels opgeleverd. Grootste klant is SkyWest die 100 toestellen en 100 opties heeft besteld. De meest recente bestelling voor de MRJ kwam in januari van Japan Airlines voor 23 toestellen.

Volgens Piloot en Vliegtuig zullen een aantal ontwerprevisies moeten leiden tot een beter toestel.

Tweede Wereldoorlog
Sinds de ontmanteling van de vliegtuigbouw na de tweede wereldoorlog probeert Japan deze 70 jaar na dato weer in ere te herstellen. Laatste vliegtuig gemaakt door Japanse bedrijven was in de zestigerjaren, de YS-11 turboprop met 64 stoelen. Dit was geen succes, er werden er 182 gemaakt. De MRJ is het eerste Japanse toestel in 50 jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/