AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Mahan Air A310 botst op muur in Istanbul

Een Airbus A310 van de Iraanse maatschappij Mahan Air is vanochtend in Istanbul tegen een muurtje gereden. Daarbij raakte het toestel een passagiersbus. Dit melden diverse media.

Het incident vond plaats op luchthaven Atatürk. Het toestel taxiede na de landing naar de gate. Volgens AVHerald weigerden de remmen dienst toen de piloten de motoren van de Airbus uitzetten. Daardoor rolde het toestel tegen een muur van ongeveer een halve meter hoog. Achter de muur stond een lege passagiersbus. De Airbus kwam met de neus op het dak van de bus terecht. Het neuswiel vouwde zich door de botsing met de muur tegen de romp aan. Voor zover bekend raakte niemand gewond bij het incident.

Het is niet de eerste keer dat er iets gebeurt met een vliegtuig van Mahan Air. Enkele maanden geleden verloor een 747 een motor.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close