AirlinesNieuwsOnderwerp

Xiamen Air introduceert nieuw bagagebeleid

Xiamen Air introduceert vanaf 1 januari een nieuw bagagebeleid zodat deze voor alle vluchten in overeenstemming is.

Dit jaar is de maatschappij gestart met drie intercontinentale routes: Xiamen – Amsterdam, Fuzhou-Sydnes en Xiamen-Sydney, waarbij de nieuwe bagageregels al in acht zijn genomen.

Xiamen Air maakt onderscheid in routes. Op vluchten vanaf China naar Europa, Zuid-Korea, Zuidoost-Azië en regionale routes (bijvoorbeeld Hong Kong, Macau en Taiwan) is één gratis bagagestuk inbegrepen van maximaal 23 kilogram. Op vluchten naar Australië, Canada, Verenigde Staten en Japan zijn er twee gratis bagagestukken inbegrepen van in totaal 46 kilogram. Dit geldt beide voor Economy Class. Daarnaast mogen studenten, arbeiders, migranten, Xiamen Air Gold & Silver card leden, Skyteam Elite Plus en Elite members één kilogram extra meenemen.

First class passengers mogen gratis drie bagagestukken meenemen van 32 kilogram per stuk. Voor businessclass-reizigers geldt een maximum van twee bagagestukken. Kinderen die geen stoel bezetten mogen één bagagestuk meenemen van tien kilogram.

Passagiers mogen één stuk handbagage van vijf kilogram meenemen, dit geldt voor business- en economy class en voor elke route. First class passengers mogen twee stuks meenemen.

Deze nieuwe bagageregels zijn veelal in overeenstemming met andere luchtvaartmaatschappijen. Zo geldt de regel van maximaal 23 kilogram ook voor KLM en British Airways. Bij low-cost carriers is vaak geen gratis ruimbagage inbegrepen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close