fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Rechtstreeks naar boeddhistische heiligdommen

Met het openen van een vliegveld kunnen toeristen sinds afgelopen vrijdag direct naar Mount Wutai, China’s bekendste boeddhistische berggebied, vliegen. Dit meldt China Aviation Daily. Mount Wutai is een groepering van platgetopte bergen en met een top op 3.061 meter, het hoogste punt van noord China.

Een Airbus A320 uit de zuidelijke kustplaats Haikou landde gisterochtend op de 2.600 meter lange baan van Wutaishan Airport en opende hiermee officieel de nieuwe luchthaven.

De Mount Wutai-Haikou vlucht zal iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag uitgevoerd worden. Ook zal het vliegveld meer routes openen naar grote Chinese steden als Shanghai, Dalian, Kunming en Chengdu. De luchthaven verwacht in 2020 jaarlijks 350.000 passagiers te verwelkomen, op 71 km. van het centrum van het boeddhistische tempelcomplex.

In het gebied bevinden zich meer dan 50 van China’s heilige en meest belangrijke boeddhistische kloosters en tempels. Met gebouwen stammend uit de eerste tot de twintigste eeuw is het een getuigenis van 2000 jaar boeddhistische architectuur. In 2009 is het gebied dan ook door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Saillant detail is dat bewoners van de bergflanken door het dingen naar een plek op deze lijst gedwongen werden zich uit het gebied terug te trekken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button