fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpen

Cathay betaalt te weinig voor Franse piloten

Cathay Pacific Airways Ltd. heeft een boete van bijna € 500.000 opgelegd gekregen voor wat een Franse rechtbank noemt onregelmatige betalingsactiviteiten met betrekking tot piloten die Europese routes uitvoeren voor de maatschappij uit Hong Kong. Dit meldt Bloomberg.

De zaak kwam aan het rollen nadat een vakbond had geklaagd dat piloten die op Charles de Gaulle gestationeerd zijn door Cathay niet als zodanig beschouwd worden. Hierdoor liet Cathay na betalingen te doen aan Ursaaf, een organisatie die bijdragen aan allerhande verzekeringen int.

Cathay Pacific bekent schuld en geeft in een email statement aan dat de problemen zijn ontstaan door gewijzigde wetgeving en de interpretatie hiervan sinds 1993 toen Cathay zijn basis opzette in Parijs. De maatschappij heeft de wijzigingen simpelweg niet kunnen bijbenen.

Andere maatschappijen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten en daarvoor zijn beboet zijn onder andere Air France, IAG SA’s Vueling unit, EasyJet Plc en Ryanair Holdings Plc.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button