fbpx
General aviationOnderwerpen

NetJets piloten gaan 28% meer verdienen

De piloten van NetJets hebben een nieuwe CAO goedgekeurd waarin ze 28% meer gaan verdienen.

De onderhandelingen liepen lang, vanaf 2012. Maar nu is er dan een nieuwe CAO voor de piloten van privejet operator NetJets. De overeenkomst geldt voor acht jaar. Er gaat niet alleen meer geld naar de vliegers maar ook een flexibeler rooster hebben ze bedongen, meer senioriteitsrechten en een tekenbonus.

Volgens kenners van de privejet industrie was een dergelijke loonsverhoging nodig om NetJets een aantrekkelijke werkgever te maken. Lijndienstmaatschappijen bieden hun piloten volgens deze kenners steeds meer salaris waardoor NetJets nee interessant is. Gisteren werd bekend dat United vliegers 13% meer krijgen.

NetJets stelt hoge eisen aan nieuwe piloten. Sollicitanten moeten minimaal 2.500 uur hebben volgens de eisen. De nieuwe piloten hebben in de praktijk echter gemiddeld 6.300 uur gevlogen. De gemiddelde NetJet piloot heeft 10.600 uur gelogd.

De piloten hebben gestemd over het plan. 96% heeft zijn of haar stem uitgebracht en 75% was voor de CAO. “The unflinching resolve and dedication of the NJASAP Membership has brought us to today ā€“ the ratification of a contract that sets the bar even higher in the fractional aviation community,” zegt de voorman van de vakbond voor NetJets piloten, NJASAP. “The Union Executive Board and Negotiators are very pleased with the referendum outcome, and we look forward to partnering with NetJets to develop a seamless implementation plan as well as to sharpening the brand’s competitive edge.”

Volgens airlinepilotcentral verdient een startende first officer nu nog $ 56.000. Een ervaren captain verdient circa $ 150.000.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button