fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Column Goof Bakker: Box-cutter

Wat we in het nieuwe jaar niet meer doen, is klagen over veiligheidsinspecties. Niet meer op verjaarsdagsfeestjes triomfantelijk gaan zitten betogen ‘dat het allemaal geen zin heeft’. Dat weten we nu wel. Want het klopt. De Twin-Towers-massamoord is gepleegd met een box-cutter. Soort wegwerp-variant van het Stanleymes. Niet te ontdekken tussen drie ballpoints en een tandenborstel.

Mee ophouden dus, veiligheidsinspecties? Nee: niet meer over hebben. Over het nut of onnut ervan. De zin en de onzin. Geen onderwerp meer. Gaap, stop, Schluss.

Ondergaan, collectief, en zwijgen. Dat is meteen de grootste nederlaag die we de klootzakken die deze gekmakende procedures uiteindelijk veroorzaken, kunnen toebrengen.

Ik denk overigens dat security een niet te onderschatten invloed is op het internationale reisverkeer. Even belangrijk als de uitvinding van de straalmotor, om maar wat te noemen.

Denk je eens vliegverkeer zonder security in? Je zou gewoon vliegtuig-in-vliegtuig-uit kunnen wandelen. iPhone tegen een lezertje houden, doorlopen. Niemand hoeft te weten wie je bent en wat je bij je hebt. De Embraer van Rotterdam naar Groningen zou vier keer daags vliegen. Razendsnel commuten, soepel zaken doen, en eindelijk een echt ontspannen stedentripje. Komt er ooit wel eens van. Maar nog niet in 2016.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button