FinancieelOnderwerpVliegvelden

Weeze Airport ziet 5,5% meer passagiers dankzij Ryanair

Airport Weeze heeft in 2015 in totaal meer dan 1.908.000 passagiers verwelkomd – een stijging van 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De plus in passagiersaantallen werd vooral veroorzaakt door een hogere bezetting van de Ryanair toestellen.

De belangrijkste klant van de internationale luchthaven heeft tijdens het zomerseizoen met zeven gestationeerde jets 41 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika aangevlogen.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia vulde het vluchtaanbod in Weeze aan met in het hoogseizoen vluchten naar Mallorca en naar Burgas in Bulgarije. In het afgelopen jaar heeft de luchthaven onder haar passagiers opnieuw meer dan duizend pakketreizigers verwelkomd. Airport Weeze profiteert in toenemende mate van de trend dat gerenomeerde touroperators hun aanbod met gunstige Ryanair vluchten combineren.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is blij met de positieve resultaten: „Het geoptimalieerde vliegschema en de continue verbeterende klantenservice van Ryanair is door onze Duitse en Nederlandse passagiers heel goed ontvangen. Het jaar 2015 kunnen we dus afsluiten met een grote toename aan passagiers. Ook onze zakelijke resultaten zijn zeer positief: Na 600.000 euro vorig jaar zullen we 2015 afsluiten met een winst van meer dan 1 miljoen.” Naast de luchtverkeersgerelateerde resultaten van de luchthaven hebben ook de goede marketingspositie van de vastgoedportefeuille geleid tot verbetering van het bedrijfsresultaat, aldus de luchthavendirecteur.

Voor het aankomend jaar verwacht van Bebber een passagierstijging van hetzelfde niveau. Nieuwe bestemmingen in het actuele zomervluchtschema van Ryanair zijn Malta, Rhodos en Comiso, in het zuiden van Sicilië. Top 5 bestemmingen in 2015: 1. London, 2. Mallorca, 3. Milaan/ Bergamo, 4. Malaga, 5. Alicante

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button