fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

ANA koopt drie A380’s

Japanse maatschappij ANA koopt drie Airbus A380’s.

Een goed begin voor 2016 voor Airbus, het Japanse All Nippon Airways koopt volgens de Japanse krant Nikkei drie superjumbo’s. De toestellen worden vanaf 2018 opgenomen in het vluchtschema en zullen vooral op de voor ANA populaire route naar Hawaii vliegen.

Elk jaar vliegen circa 1,5 miljoen mensen van Japan naar Hawaii. Toestellen op de route zijn gemiddeld 80 tot 90% gevuld. ANA heeft nu nog een marktaandeel van 20%, terwijl Japan Airlines 35% van de markt in handen heeft. Met de A380 verdubbelt ANA de eigen capaciteit naar het Amerikaanse eiland.

Andere Japanse maatschappij Skymark had zes A380’s in bestelling, maar is (onder meer door de bestelling) failliet gegaan. Dankzij ANA kon er een doorstart komen. Airbus was hier als grote schuldeiser een belangrijke partij in. De krant denkt dat dan ook dat de deal tussen ANA en Airbus voor een belangrijk deel door de Skymark redding ingegeven was.

De koop is nog niet officieel aangekondigd door één van de partijen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button