AirlinesOnderwerp

Cambodia Bayon Airlines ontvangt tweede MA60 toestel

Cambodia Bayon Ailines heeft op tweede kerstdag het tweede MA60 toestel ontvangen. Het toestel is met het gebruikelijke ceremonieel ontvangen.

Het tweede toestel (met registratie XU-002) van de jonge maatschappij landde om 06:10 uur op Phnom Penh International Airport. Daar stond het andere toestel ook om de jongste telg te ontvangen.

Met het tweede toestel wil de maatschappij eerst de binnenlandse routes meer frequent gaan uitvoeren. Daarna zullen meer internationale routes geopend worden. Vooral de buurlanden Vietnam, Laos en Thailand staan hoog op het verlanglijst van de maatschappij. Op de wat langere termijn wil Cambodia Bayon Airlines ook naar Singapore, China, Japan en Zuid Korea gaan vliegen.

Bayon Airlines
Cambodia Bayon Airlines is onderdeel van Aviation Industry Corporation of China (AVIC). De Modern Arc 60 (MA60) toestellen worden door hetzelfde moederbedrijf gebouwd. Bayon Air is begonnen in augustus 2014 en voerde de eerste vlucht uit in december van dat jaar. Er wordt binnenlands gevlogen tussen de hoofdstad Phnom Penh, de tweede stad Siem Reap en kustplaats Sihanoukville. Siem Reap is een populaire toeristische bestemming vanwege de nabijheid van Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. In juli opende de maatschappij de eerste route naar het buitenland: Ho Chi Minh in Vietnam.

Cambodia Bayon Airlines had twee definitieve bestellingen van de MA60 vliegtuigen. Ook zijn er nog achttien opties. Er is nog geen besluit genomen om deze om te zetten in definitieve bestellingen. Drukke routes moeten op termijn A320’s krijgen. De maatschappij denkt er aan om twee van deze toestellen te bestellen, met 8 opties. De eerste wordt volgens de planning begin 2016 ingezet naar Singapore.

Cambodja
In Cambodja wonen circa 15 miljoen mensen. Het is ruim 4x zo groot als Nederland en ongeveer de helft van Duitsland. Er zijn drie commerciële vliegvelden: Phnom Penh, Siem Reap-Ankor International en Sihanoukville, waarbij Siem Raep de grootste is. Op Siem Reap waren in 2014 ruim 3 miljoen passagiers. De hoofdstad zag 2,5 miljoen passagiers en de kleinste van de drie 40.000.

De flag carrier van het land is Cambodia Angkor Air en is voor 51% eigendom van de regering en voor 49% van Vietnam Airlines. Het bedrijf bestaat sinds 2009, heeft zes toestellen en vliegt naar veertien bestemmingen. Dan zijn er nog twee maatschappijen die alleen internationaal vliegen, vooral om toeristen naar Angkor te brengen.

Later dit jaar zal Up in the Sky verslag doen van onder andere Cambodia Bayon Airlines en de commerciële vliegvelden in Cambodja.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/