fbpx
AirlinesOnderwerpen

Directe verbinding Beijing – Cuba van start

Maandag is de directe verbinding tussen Peking en Havana van start gegaan.

De B777-300ER van Air China landde na een vlucht van 19,5 uur in de hoofdstad van Cuba. Onderweg werd een brandstofstop gemaakt in Montreal. Eerdere vluchten gingen via Spanje of Frankfurt waardoor de vluchttijd langer was. Daar kon wel op of overgestapt worden.

Aan boord waren 211 passagiers waaronder de vice-president van Air China om te vieren dat Cuba en China 55 jaar diplomatieke banden hebben. De nieuwe route moet vooral het toerisme een boost geven. Tussen januari en november kwamen al 25.000 Chiese toeristen naar Cuba, 16% meer dan het jaar ervoor.

Toerisme is de op een na grootste inkomsten bron voor Cuba, circa $ 2 miljard per jaar. Op nummer één staat de export van medische apparaten. In 2015 kwamen tot december 3,1 miljoen passagiers, 17% meer dan in 2014. Dankzij de nieuwe verbinding die drie keer per week zal vliegen gaan er maandelijks 3.500 vliegtuigstoelen naar Cuba vanuit China.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button