fbpx
IncidentenOnderwerpen

Emirates A380 keert terug door probleem

Een Emirates A380 is op 30 december teruggekeerd naar Los Angeles airport vanwege het niet in kunnen trekken van het landingsgestel. Dat meldt Aviation Herald.

Toestel A6-EOH vertrok op 30 december om 16:00 uur van Los Angeles voor vlucht EK-216 naar Dubai. De piloten kregen toen het toestel klom vanaf baan 25L toestemming door te stijgen naar 13.000 voet. De crew vroeg de stijging op 10.000 voet af te mogen breken en de holding in te gaan om een aantal checklists af te werken. Toestemming werd hiervoor verleend.

Na enige tijd gaf de crew door het landingsgestel niet in te kunnen trekken en besloten hebben terug te keren naar Los Angeles. Na een tijd brandstof geloosd te hebben keerde het anderhalf uur na take-off terug op baan 25L van het vliegveld. Een vervangende B777-300 is van Seattle naar LA gestuurd om de passagiers naar Dubai te brengen. Met een vertraging van 35 uur gingen de reizigers op weg.

De A380 heeft op 1 januari rond één uur een testvlucht van 20 minuten gemaakt en is een uur daarna op weg gegaan naar Dubai waar het volgens schema in de middag van 2 januari LT aankomt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button