fbpx
General aviationIncidentenNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Sportvliegtuig stort neer in Noordzee bij Petten

Voor de kust van Petten (Noord-Holland) is maandagmiddag rond 15.00 uur een sportvliegtuig neergestort. Het toestel was afkomstig uit het Engelse Norwich. Dit melden diverse media. Aan boord van het toestel zou één inzittende zijn.

Volgens het AD was het toestel, een Cirrus SR20 afkomstig uit Norwich en zou het naar het Duitse eiland Sylt vliegen. Het KNRM-station van Egmond laat via Twitter weten dat het toestel inmiddels gelokaliseerd is. Het toestel zou de registratie G-ZOGT hebben en eigendom zijn van een particulier.

Over de toestand van de piloot is nog niets bekend. Volgens de Kustwacht zijn marineduikers vanuit Den Helder onderweg naar de plaats van het ongeval. Rond 21.00 uur werd nog naar de piloot gezocht.

Eelco Zwart heeft de laatst bekende radartracks van het toestel op Youtube gezet:

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button