fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

ANA ontkent aankoopt A380’s

De Japanse maatschappij ANA ontkent dat het drie A380’s koopt. “Er is nog niets besloten”, aldus een woordvoerder van de carrier tegenover ATW Online.

Vorige week werd door diverse media gemeld dat ANA drie A380’s van de failliete Japanse maatschappij Skymark overneemt. Dat bericht is te prematuur, vindt de Japanse maatschappij. Tegen ATW Online geeft de woordvoerder aan dat er verschillende opties bekeken worden. “We formuleren nu de strategie voor de middellange termijn”, stelt hij. Die strategie moet eind januari openbaar worden.

Skymark
In 2011 bestelde Skymark zes A380’s, maar die zijn nooit afgenomen. Na de bestelling kwam de carrier in grote financiële problemen. De bewuste bestelling van de superjumbo’s was daar mede de oorzaak van. Na het faillissement bleef Airbus als één van de grotere schuldeisers over.

Twee A380’s waren toen al afgebouwd, een derde stond op de assemblagelijn. Skymark kon uiteindelijk met hulp van ANA een doorstart maken. Het leverde ANA zestien procent van de aandelen in de concurrent op.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button