AirlinesNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Malaysia Airlines beperkt bagageruimte op Europese vluchten

Passagiers die met Malaysia Airlines van Kuala Lumpur naar Parijs en Amsterdam vliegen, mogen de komende tijd minder bagage meenemen. Volgens de maatschappij komt dit door veiligheidsredenen en een onverwacht sterke tegenwind. Dit stelt de carrier op de eigen website.

Om veiligheidsredenen vliegen de vluchten naar Londen, Parijs en Amsterdam via een langere route. In combinatie met de tegenwind zorgt dat er voor dat de maatschappij minder vracht mee kan nemen. Door de langere route moet er meer kerosine aan boord mee, wat invloed heeft op de maximum take-off weight.

Vanaf vandaag mogen passagiers in de economy class zeven kilo één stuk handbagage meenemen, van maximaal zeven kilo. Business- en First Class passagiers mogen twee stukken bagage meenemen van in totaal veertien kilo. Het is mogelijk om de bagage in te checken als ruimbagage, maar Malaysia waarschuwt dat de koffers dan later aankomen op de bestemming. De maatregelen gelden tot nader order, aldus de carrier.

Maandagmiddag meldde Malaysia via Twitter dat de beperkingen voor de vluchten naar Londen weer zijn opgeheven. Voor de vluchten naar Amsterdam en Parijs gelden ze nog steeds.

Nieuwe route
Op radarbeelden van Flightradar24 is te zien dat de vluchten naar Europa nu over Saudi-Arabië en Egypte vliegen. Dit gebeurt al sinds 6 december 2015. Alle vluchten met vluchtnummers MH16, MH2 (naar Londen) en MH20 (Parijs) zijn sindsdien met vertraging geland.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close