AirlinesNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Malaysia heft bagagebeperkingen weer op

Passagiers die met Malaysia Airlines van Kuala Lumpur naar Amsterdam of Parijs vliegen, mogen weer zwaardere bagage inchecken voor hun vlucht. Dit meldt Malaysia zelf. Gisteren legde de maatschappij beperkingen op aan de bagage omdat er een andere route gevlogen wordt.

Door de nieuwe route, die loopt via Saudi-Arabië en langs Egypte, moet er meer kerosine meegenomen worden. In combinatie met harde tegenwind leidt dit er toe dat er minder bagage mee kan, omdat het maximale take-off gewicht niet mag worden overschreden. Passagiers reageerden op social media verbolgen op de plotselinge maatregel. Mensen met een economy-ticket mochten slechts zeven kilo handbagage meenemen, business- en first class reizigers veertien kilo per persoon.

Op Facebook laat de maatschappij weten dat de wind de laatste vier dagen boven de tweehonderd knopen (370 km/h) uit komt. “Dat kost vijftien procent meer brandstof voor een 777-200ER”, geeft Malaysia als reden voor de extra kerosine.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close