fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Column Goof Bakker: Dom genieten!

In Amsterdam is het zaak om bizar en bijzonder te zijn. Loop maar naakt en stoned over de Keizersgracht, en je wordt meteen opgenomen in de vrolijke volksgemeenschap daar.

In Rotterdam is gekte juist verboden. ‘Gewoon zijn’ is er de norm.

In Utrecht is ‘gewoon zijn’ zelfs een verdienste. Het is de stad van de kleinburgerlijkheid. Rita Verdonk is er geboren en getogen. Wilders studeerde er. Als je google er op na slaat dan komt Utrecht in WO2 ook een tikkie fouter naar voren dan de andere grote steden. Amsterdam (toen al te mesjogge en te Joods), Rotterdam (te pro-Moskou) en Den Haag (te oranjegezind).

Utrecht is niettemin een bijzonder prettige stad om te wonen. En sinds de opheffing van ‘Soesterberg’ ook geweldig om overheen te vliegen. Het is de enige grote stad waar dat zonder toestemming van de autoriteiten mag.

Gebeurt ook meer dan vroeger. Ik heb er mijn buren tijdens onze nieuwjaarsborrel naar gevraagd. En inderdaad: het toegenomen sportvliegtuig-verkeer is opgevallen. Maar niet onprettig, begrijp ik. Of zeggen ze dat om mij een plezier te doen?

Voor alle zekerheid, vliegvrienden: laten we oppassen! Want ik weet ook dat Utrecht wel dertig Groene Winkels heeft, en relatief veel intellectuelen, die een vreselijke hekel hebben aan decibellen.

Hou uw throttle rond de 2100, en blijf niet te lang op één plek rondcirkelen. Het zou me zwaar irriteren als er een Special Rule Zone of iets dergelijks zou komen. Want ik wil jullie deze zomer wel boven mijn dakterras blijven zien. Daarom: doe het met beleid. En verder: Dom genieten!
column_Goof_dom-genieten

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button