fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Air China bestelt zes extra 777-300ERs

Boeing en Air China hebben een order aangekondigd voor zes extra 777-300ER vliegtuigen, zo werd donderdag bekend gemaakt. De order heeft een marktwaarde van meer dan 1,8 miljard euro. Air China zet met deze aankoop in op uitbreiding van het internationale netwerk.

Volgens vicepresident van Boeing Northeast Asia Sales Ihssane Mounir heeft de 777-3000ER wereldwijd zijn waarde bewezen als long-haul vliegtuig, vandaar dat Air China heeft gekozen voor dit type. “De order reflecteert de sterkte van onze jarenlange relatie met Air China en we kijken ernaar uit om in de toekomst opnieuw samen te werken”, aldus Mounir.

Air China is bezig met het moderniseren van de long-haul vloot door vliegtuigen te vervangen en extra toestellen aan te schaffen. De maatschappij vliegt momenteel met 174 Boeing toestellen, waaronder de Next-Generation 737, 747-8 Intercontinental en de 777-300ER. Deze order brengt het totaal aan bestelde vliegtuigen bij Boeing op negentig. Er zijn ook vijftien 787-9 Dreamliners besteld.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button