fbpx
Opmerkelijk

Chinese vrouw de cel in om strategische bevalling

De Chinese Xie Miaoling, die in juli 2015 is bevallen op Hong Kong International Airport, moet volgens Apple Daily zes maanden de cel in.

De 26-jarige Xie was al uitgerekend toen zij met een Dragon Airlines vlucht van Bangladesh naar Hongkong vloog. Daar zou zij overstappen op een vlucht naar Guangzhou, China, maar ging niet aan boord. Nadat zij aangaf zich niet goed genoeg te voelen voor de vlucht, verdween zij op het vliegveld en kwam een week later weer tevoorschijn voor medische hulp. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht en beviel daar van haar baby.

Ziekenhuis cijfers laten zien dat afgelopen jaar 254 vrouwen van buiten Hongkong zijn opgenomen voor een spoedbevalling, waarvan 98 van het Chinese vasteland. Omdat geboorte in Hongkong het kind recht geeft op permanente vestiging in Hongkong, proberen veel Chinese vrouwen hun bevalling daar te laten plaatsvinden. Overigens moeten zwangere vrouwen met minder dan 12 weken voor de boeg die Hongkong in willen, een doktersbrief bij zich hebben met de bevestiging van een afspraak voor de bevalling.

Xie gaf afgelopen woensdag in een Tsuen Wan rechtbank toe dat zij illegaal in een verboden zone van de luchthaven verbleef, waarop haar dus een celstraf van zes maanden werd opgelegd.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button