fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Update: CRJ-200F gecrasht in Zweden – Foto’s crashsite

Gisteravond is een CRJ200 van West Air Cargo gecrasht in Zweden.

Het toestel vertrok vanuit het Noorse Oslo om naar Tromsø in het noorden van Noorwegen te vliegen toen om 23:31 uur een mayday werd uitgezonden. Het vliegtuig was in de buurt van de grens van Noorwegen en Zweden, daarom werden zowel Zweedse als Noorse SAR-teams in actie gezet.

Om 03:10 uur werd de crashsite gevonden door Noorse F-16’s in de buurt van het meer Akkajaure, in Lapland. Het Zweedse station SVT is rond half 11 ter plaatse gekomen. Verslaggevers melden een krater van 20 meter diep en dat het wrak ligt dicht bij elkaar, op één motor na. Er zijn geen hulpdiensten gezien door SVT.

De impactplek ligt op een 1000 meter hoge berg. Het toestel is met hoge snelheid neergekomen, zegt het station. Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat het toestel in één minuut 21.000 voet (circa 7 kilometer) daalde.

Een ervaren piloot uit de regio zegt dat een noodlanding maken in het gebied zo goed als niet mogelijk is met hoge bergen en rotsformaties. In de buurt van het wrak zijn geen wegen. De maatschappij zegt dat het onderzoek zich richt op het vinden van de zwarte dozen.

Het ging om cargo-/postvlucht SWN 294/ PT 294 met twee piloten aan boord. Het toestel (SE-DUX) komt uit 1993 en is sinds 2007 in dienst bij Air West Cargo.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button