AirlinesOnderwerp

Volgende grote stap voor Qatar Cargo

De vrachtvloot van Qatar Airways is uitgebreid met de zevende Airbus A330F en de eerste Boeing 747F neuslader. Dit meldde Qatar tijdens een persconferentie afgelopen woensdag. De internationale cargo carrier heeft nu 16 vrachtvliegtuigen waarvan zeven A330F’s, acht Boeing 777F’s en één 747F.

Volgend jaar ontvangt Qatar Airways Cargo nog enkele toestellen en naar verwachting zal de vloot in 2017 uit 21 freighters bestaan, geheel in lijn met de wens om één van de sterkste vrachtvloten te worden. Onlangs maakte de maatschappij bekend dat het volgens de laatste IATA international FTK cijfers momenteel de derde internationale cargo carrier is, waar het vijf jaar geleden nog een zestiende plaats had.

De nieuwe toestellen zullen de frequentie opvoeren naar Bahrein, Brussel, Chennai, Hyderabad, London Stansted en Mumbai. Ook zal er in 2018 een nieuwe multi-deck cargo facility geopend worden op Hamad International Airport, aldus Qatar Airways’ Group Chief Executive Akbar Al Baker. Dit zal de capaciteit van Hamad vergroten naar 4,4 miljoen ton per jaar, met de mogelijkheid tot verdere groei naar 7 miljoen ton.

 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close