Onderwerp

Concorde testpiloot André Turcat overleden

Op 2 maart 1969 was het een gedenkwaardige dag voor de Engelse en Franse luchtvaartindustrieën. Prototype 001 van de supersonische Concorde maakte toen de eerste vlucht vanaf het vliegveld Toulouse in Frankrijk. Gezagvoerder op deze vlucht, die 29 minuten duurde, was testpiloot André Turcat van vliegtuigbouwer Sud-Aviation die later opging in Aérospatiale.

Op 4 januari 2016 overleed Turcat op 94-jarige leeftijd. Turcat studeerde techniek aan de École Polytechnique in Parijs en was aan het eind van de Tweede Wereldoorlog piloot bij de Franse luchtmacht. Vanaf 1946 vloog hij tijdens de oorlog in Indochina op de Douglas C-47.

Lees verder op Piloot en Vliegtuig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close