fbpx
NieuwsOnderwerpen

Air India wil 530 piloten aannemen

Air India wil 534 nieuwe piloten aannemen voor de narrow-body vloot.

De A320 piloten moeten niet alleen de vlootgroei opvangen, maar ook zorgen dat de huidige tekorten worden weggewerkt. Een eis in de vacatures is onder andere dat de kandidaten een A320 type rating. Een type-rating is een type brevet, een certificering waaruit duidelijk wordt dat de piloot bekwaam is om op het toestel te vliegen. De piloten krijgen een contract van vijf jaar aangeboden met mogelijke verlenging van nog eens vijf jaar.

De sollicitatieprocedure is op 6 januari gestart en loopt tot 30 april.

Narrow-body’s
Air_India_piloten_trainingTot maart 2018 moet het aantal narrow-body vliegtuigen bij Air India groeien tot 80 stuks. Momenteel zijn het er 66. Er is een deal met een leasebedrijf uit Koeweit om veertien A320neo toestellen te leveren. De maatschappij wil ook 15 extra A320’s leasen. Een tender daarvoor wordt binnenkort uitgeschreven. Deze toekomstige bestelling zal vooral oudere toestellen gaan vervangen.

Momenteel heeft Air India 1441 piloten waarvan er 670 van hen op de A320’s vliegen. Air India heeft er ook nog 70 in opleiding. Als alle 530 piloten worden gevonden staat het aantal boven de 2.000. In mei dit jaar wil Air India de piloten aangenomen hebben.

Meer
Lees alles over de eisen, het salaris en de sollicitatieprocedure op Hoe word ik piloot.nl

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button