fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigenVliegvelden

ANA bereikt mijlpaal 100.000 787 Dreamliner vluchten

All Nipon Airways heeft op 11 januari 2016 een nieuwe mijlpaal bereikt, namelijk de 100.000e 787 Dreamliner vlucht. Dit werd gevierd met een ceremonie bij de gate op Seattle-Tacoma International Airport. ANA is de eerste die deze mijlpaal bereikt heeft. Dit meldt Boeing.

“De 787 Dreamliner heeft een belangrijke rol gespeeld, vooral in het vormen van de ruggengraat van onze international fleet”, aldus Osamu Shinobe, president en CEO van ANA. “Het bereiken van de 100.000e vlucht met de 787 Dreamliner is een significante mijlpaal voor ANA.”

ANA was de eerste klant van de 787 Dreamliner familie en was in 2011 de eerste luchtvaartmaatschappij die het vliegtuig inzette. Vanaf dat moment heeft ANA met het vliegtuig nieuwe routes over de hele wereld kunnen toevoegen.

“We are honored to celebrate this important milestone with ANA, especially here in Seattle,” aldus Ray Conner, president en CEO van Boeing. “ANA is a valued Boeing customer and has been a tremendous partner on the 787 program. This milestone demonstrates the strength of our long-standing relationship and we look forward to celebrating many more milestones with ANA going forward.”

ANA opereert ‘s werelds grootste Dreamliner fleet met 44 787’s. De luchtvaartmaatschappij heeft ook nog 39 787 orders staan, waaronder de nieuwe 787-10. De capaciteit van de 787-10 is vergelijkbaar met die van de Airbus A350-900 en de Boeing B777-200ER. Er wordt verwacht dat de 787-10 in 2017 zijn eerste vlucht zal maken. Dit meldt Boeing.

ANA heeft vorig jaar een Star Wars gethematiseerd toestel gepresenteerd, ter promotie voor de airline: R2-D2 ANA Jet Gepresenteerd.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button