fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpen

Iran presenteert eigen amfibisch toestel

Iran heeft een eigen amfibisch vliegtuig gepresenteerd. Het toestel werd dinsdag onthuld tijdens een ceremonie in de havenstad Bandar Abbas, meldt het Iraanse persbureau Tasnim News Agency.

Volgens Sorena Sattari, vicepresident voor wetenschap en technologie schaart Iran zich met het toestel in een rijtje met de VS, Rusland, China en Duitsland. Deze landen hebben de technologie in huis om een amfibisch toestel te ontwikkelen. Het Iraanse toestel is acht meter lang en heeft een topsnelheid van 257 kilometer per uur. Het toestel biedt plaats aan zes personen.

(c) China Aviation Daily
(c) China Aviation Daily

Iran heeft het toestel volgens Sattari nodig om de grenswateren te beveiligen. Een admiraal van de Iraanse marine, Ali Fadavi, stelt dat het toestel snel in productie genomen wordt. Hoeveel exemplaren er gebouwd worden, is niet bekend.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button