Opmerkelijk

Passagier neemt kalkoen mee als ‘support animal’ – foto

Bij sommige airlines is het toegestaan om ‘emotional support animals’ mee te nemen tijdens een vlucht. Niet als ruimbagage, maar in de cabine. Een passagier van Delta Airlines nam wel een heel bijzonder ondersteunend dier mee, namelijk een kalkoen (foto onder). Dit meldt China Aviation Daily. Moesha Mitchel plaatste op zijn twitteraccount een foto waarop het dier te zien is.

Volgens Reddit gebruiker biggestlittlepicke gaat het inderdaad om een emotional support animal: “Mijn buurman is een flight attendant. Hij plaatste net deze foto van iemands ‘therapy pet’ aan boord van zijn vlucht.”

Volgens de National Service Animal Registry is een support animal “een huisdier dat is voorgeschreven door iemands therapeut, psycholoog of psychiater. Het dier is onderdeel van de behandeling van de persoon  en het moet de negatieve symptomen van de emotionele of psychologische aandoening van de persoon minimaliseren.”

Delta vermeldt op haar eigen website dat het toegestaan is voor passagiers om met een support animal te reizen zolang het dier zich kan gedragen in publieke ruimtes. Ook reist het dier gratis en mag het mee in de cabine. Er staat echter ook dat reptielen, fretten en wilde vogels, waaronder pluimvee, vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen niet in de cabine mogen.

Op de foto is de kalkoen te zien terwijl het beest in de cabine zit. Op de stoelen is het logo van Delta Airlines te zien.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button